lauantaina, marraskuuta 18, 2023

Uintiharrastus

Parina edeltävänä viikkona uinut tavallista useammin hallissa. Tämä viikko altaalla teki erityisen hyvää, koska SI-nivel oireillut melko paljon. Vesi helpottaa.

Uintia harrastanut vanhemmiten enemmän tekniikkaa hakien. Tarkoittaa käytännössä viihtyvyyttä vedessä, ja vesiliikkeessä.

Jonkin verran viihtyvyyttä lisää pienet välineet, tosin tekniikka tulee niissäkin vastaan, ts välinekäyttö.

Uinnista oppii tekemällä, ja videoita tullut katottua, y-tubesta. Ei kovin erikoinen pohja harrastaa, mutta itse kun keksii ja hoksaa asioita, on eräänlaista löytämistä.

Vaikka polskuttelu näyttää helpolta, pitää sisällään kaikenlaista löydettävää, ja helpottavaa.

Tosi elimistönläheinen harrastus.

Tänään kokeilin perhosta, mutta olkapäiden liikkuvuus ei oikein riitä. Viime aikoina palannut harjoittamaan liikkuvuutta enemmän, ihan uinnin paremman onnistumisen takia.

Käytännössä, aika paljon soveltaa  eri etenemistapoja, ts selkäuintia, vapaauintia, sammakkoa, jne.

Hyvää soveltamisessa ja uintityylien vapaassa vaihtamisessa on kehonmukaisten olojen huomioiminen.

Toisaalta, menosta tulee helposti epärytmillistä, kun sovituskokonaisuus haasteellisempi, kuin jos menisi yhtäjaksoisesti samalla u-tyylillä.

Käytännössä pitänyt omaa uintitapaani vesijuoksuna, vaikka menisin vaakatasossa. Vesi tekee asennosta aika saman, että onko juoksu pystyssä vai vaaka-suunnassa. Raajaliikkeiden kannalta yhtä soutamista ja huopaamista.

Kun olkapäät oli tosi huonossa kunnossa, yritin vapaauintia liikaa, ja sain uinnista aina ongelmia. Nykyään ongelmia ei tule olkapäihin, koska tyyliä osaa vaihtaa. Kuormitusta ilmenee toki.

 Uintiin kun saa hyvää sujuvuutta, on yhtä rentoilua samalla. Eräänlainen olotila.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neuroerilaisista

Aika suosittu aihe, tämä neuroerilaisuus. Mitä ajatellaan parhaillaan, tästä tiedä. Tyypittelyä on: autismi, ADHD, HSP,... Jokin aika sitten...