tiistaina, kesäkuuta 28, 2022

Pitkästä aikaa potevana

Jokin terveysongelma, ei tavan flunssa.

Eilen alkoi hytisyttää, alkuillasta, ja kuume tuntui nousevan rivakasti. Päänsärky armoton, samoin paha olo. Oksennusta en saanut, tosin en yrittänyt, vaikka sen tiedän helpottavan.

Nyt aamulla, join pienen kupin kahvia, ja yhden ruisleipäpalan puolikkaan. Kahvi tuntui tosi vahvalta, aiempaan nähden, eikä tullut mieleenkään, että ottaisin toista kuppia. Päänsärkyä helpottaakseni, kahvia ajattelin kuitenkin kokeilla, kuten aamulla tapana.

Perjantaina meni yksi iltaolut, vähän myöhempään. Nukuin sen vuoksi vähän heikosti, ja oli levottamat jalat, sekä kädet. Lauantai-yö taas meni sekin huonosti, sillä tuli syötyä hiilareita, ennen nukkumista. Seurauksena hikoilua, ja huonoa yöunta.

Sunnuntain jälkeen töihin, ja maanantaiaamuna pientä krapulan oloista. En osannut havahtua sairauteen, sillä liitin olon tosiaan krapulaan, ja vähiin yöuniin. Eilen tulikin oltua jonkin verran kuumassa, ja liikuttua, enemmän kuin mitä olisi ollut hyvä.

Helle tosiaan kuormittaa, ja liikuntaa kun laittoi mukaan,... päivän päätteeksi olin sen verran naatti, että tuli levättyä Sammonlahden rannalla. Alkuun sain luettu kirjaa, mutta loppuvaiheessa, hyvä kun pystyin nukkumaan ja lepäämään.

Vaivaan on liittynyt melko vahvaa ristiselän kipua. Liekkö virtsakiviongelma. Ristiselän kanssa ollut paljon ongelmaa, aiemminkin, tosin varmaa sen oireilussa on ainakin se, että keskivartalolihakset eivät ihan mukana, kuten kuuluisi.

Hankalasti vaivaava tilanne, kun samaan aikaan vahvaa päänsärkyä, pahaa oloa, sekä ristiselän kipeyttä. Oloa ei voi saada sopivaksi, missään asennossa. Toisaalta, särky kun ilmenee monenlaisena, ja osin tuskaista... menee selvitessä hetkistä.

Olisiko koronaa,... tai mitä.

9 kommenttia:

  1. Nenää vähän selvitellessä, sain rikottua limakalvoja sen verran, että verta pukkasi.

    Tarkoittaa varmaan sitä, että limakalvoissa, on pientä herkistymää, mistä johtuneekaan.

    Mitään räkätautia ei todellakaan ole, eikä yskää.

    Yskä mahdollisemman oloinen, sillä keuhkoputkissa on pientä tuntemusta, hengittelyn yhteydessä.

    VastaaPoista
  2. Kuumeinen olo, ihan kaiken aikaa, sitten sunnuntain iltapäivän jälkeen.

    Keuhkojen tilanteen ennakointi meni putkeen, jopa paremmin kuin osasin odottaa.

    Jo eilen tuli sen verran vahvaa limaa keuhkoista,... etten ole näin nopeaa tuollaisen muodostumista, aiemmin kokenut.

    Osasyynä, on saattanut olla kuivatettujen nokkosten käsittely. Nokkoset hiukan pöllyää, kun lehdet irroittaa, latvarangasta, ja järjestelee erikseen.

    Nokkospöly aiheuttaa vähän myös ihon kutinaa, aivan kuin hienojakoinen, jauhettu vilja.

    VastaaPoista
  3. Kuunnellut paljon äänikirjoja, käsitellessä samalla nokkosia. Välillä käytävä lepäämään, eikä joskus jaksa edes kuunnella.

    Kiva vuorotella lepoa, kun tätä voi tehdä, tällä tavoin omaa tahtia.

    Tuntus siltä, ettei voi aidosti levätä, ellei jotain kuormittavaa tee, vaikka äänikirjoja kuunnellen.

    Koska kuumeinen olo jatkunut sunnuntaista, ja tosiaan menee keuhko-oireisiin, tulee mieleen riski keuhkokuumeesta.

    Erikoista, että oireilua ensin heti keuhkoissa, ellei yleisoireita ota huomioon, ts kuumetta, päänsärkyä, pahaa oloa, ja totaalisempaa väsymystä ja ajoittaista tuskaisuutta.

    VastaaPoista
  4. Tuskaisuuteen heräsin, jopa viime yönä. Oli päästävä pois sängystä, ja annettava elimistön hoitaa tilanne, jotenkin toisin.

    Noista hetkistä, osaa jo aavistaa, että jos nukkumalla kerääntyy ongelmaksi saakka, ja herättää hereille, ... syytä kokeilla jotain muuta.

    Parvekkeen viileys oli hyvä. Ei juurikaan itikoita. Myös olkkarin kova lattia käy, vaihtelusta.

    Ensimmäisenä yönä, piti käpytellä vähän pihalla, ja käpertyä pihanpenkille, joksikin aikaa.

    Pikkukäyskentely pihalla, yhtä tehokkaasti, siedettävyyttä ajatellen kuin se tuskaisuus, jonka takia joskus kävelin yöllä pitkin katuja, kun oli ärtyneen suolen oireyhtymä.

    VastaaPoista
  5. Ensimmäinen yö, tukalan olotilan osalta, oli tosiaan selkeintä.

    Kuumuus oli myös lisäkuormana, vaikka alkuillasta, kuumuus ei haitannut, koska hytisin muutenkin, ja tärisin vilusta, kuten paljon senkin jälkeen.

    Ajoittain tuskaisuus kuitenkin yllättää, ja ensimmäisenä yönä, tila seurasi vahvasti unen olotilaan.

    Havainto olotilan vaikuttamisesta uniin, on itseäni koskien klassinen. Päänsärky, ja tuskaisuus, tekee olosta sietämättömän suuntaista.

    Jossain vaiheessa kärsimystä, herää kynnyksen ylittymiseen. Myös unen aikana, on paljon selvemmin siitä, mitä elimistössä tapahtuu.

    Jälkimmäinen on havaintona hyvä, suorastaan mielenkiintoinen. Tulee mieleen kuolemanjälkeiset kokemukset, josta aiheesta, sein eilen kuunneltua loppuun, erään äänikirjasen.

    Unessa normaalisti vajoaa jonnekkin kauemmas sillä tavoin, ettei kulkeutumisesta jää enää selkeää jälkeä muistiin, jota seurailla.

    Ilmiö lienee sama kuin se, että ihminen kasvaessaan, ei helposti muista ensimmäisiä vaiheitaan, joissa elettävän elämisen taso sen verran hakeva, ettei vaiheisiin ole suoraa muistiyhteyttä, muodostettavana.

    Tuskaisena, matka syvemmälle, perusolemukseen, ... jää unessa vajaaksi. Se mitä yöllä kuitenkin tapahtuu, käsiteltävissä olevien asioiden suhteen... on luoteeltaan aivan toista kuin se, että käsittelyä sotkisi se havaintomaailma, johon päivällä on sidoksissa.

    Osa ihmisen vaiheista on sellaisia, joissa intuition aste vaihtelee, tai introverttisempi piirre arkea. Mukana on vain koettu, ja sen varassa meneminen, ei niin paljoa muut häiriötekijät.

    Löydös näin kertoessa, voisi olla se, millä tavoin unen elvyttävä vaikutus vähenee, kivun lisääntyessä, mikäli suuntautuu levollisuuteen vajoamista estävästi.

    Osan unista, ilman syvempää osuutta, jonka jälkeen on kuin tillin tallin... olen kuitenkin oppinut pitämään mielenkiintoisena.

    Aikuisena, herää tosiaan herkemmin ääniin. Herätyskello, voi nuorena jäädä kuulematta, eikä toimi herättävänä. Vanhemmiten, tällainen voisi olla omituisempaa.

    VastaaPoista
  6. Unen jäädessä hakuvaiheeseen, tavan levollista laskeutumista ajatellen... on tosiaan jotain raskaan oloista. Aivan kuin olisi jumissa, ajattelun ja kognitiivisten tarpeiden kanssa, joista jää kuoriutumatta pois.

    Seurauksena työ, ja tuska, ja tosiaan pinnallisempaa ajattelua muistuttavana. Valveuni on vähän samaa, mutta eroa on.

    Tuskainen jumiuni tarkoittaa kuitenkin etsimistä niillä resursseilla, joita on käsitellä. Ensimmäisen yön uni, oli hyvin oivalteinen.

    Heureka-ajatuksia syntyy, eikä vain siten, että olipas ihme, kun saapuu sellaisesta kontekstista käsin jonkin tutun äärelle, joka saa aikaan tosin omituisen fiiliksen.

    Osa unen oivalluksista on hyvin perinpohjaisia. Maanantain vastaisen yön aivotyön tapahtumista, ... voisi kertoa edelleen jotain.

    VastaaPoista
  7. Parhaillaan menossa äänikirja: "Opi kuin eläin!: Näin kehität itseäsi eläintenkoulutuksen keinoin".

    Asiallisen oloista kerrontaa.

    Eräs oppimistapa, jonka katson itselläni korostuvan, on tietynlainen tutkivuus. Tajusin, että motivaation synty, voi olla hyvin helposti selitettävissä, eläinten perusoppimismekanismin avulla.

    Palkkiot, jotka ovat selkeitä ja ennustettavia, eivät kiinnosta samalla tavoin kuin ne, joista ei tiedä, löytääkö jotain uutta ja palituksi kokemisen arvoista, vai ei.

    Samalla tapaa elämän arvoituksellisuus tapahtumia koskien, voi näkyä motivaationa siinä, kun odottelee jotain positiivista tapahtumaa, jotain yllättäen ilmaantuvaa palkkiota.

    Mekanismilla selittyy se, miksi osa jää peliautomaattien lumoihin. Koskaan ei voi tietää, milloinka palkkio tulee, joten elämään kuuluva arvoituksellisuus, pitää liikkeessä.

    Tutkimisen, tutkailujen ja probleemien löytymisien koukkuun, voi addiktoitua yhtä paljon, kuin mitä ihminen voi alkaa suuntautua, kohden arvaamattomien hyvin asioiden jahtaamiseen.

    Älykkötapaukset, taitavat korostua näissä, tai jokin ihmistyyppi, joka kiinnostuu löytämään asioita, oli löydättävät varsinaisesti älykkyysperäisiksi kuuluvia, tai ei.

    Yhteistä näissä olisi, jonkin odottamattoman saavutuksen toteutuminen. Helppoa ymmärtää tätä taustaa vastaan se, miten ihminen voi paneutua joskus niin hartaasti johonkin hyvin spesifiin haasteisiin, unohtaen elämän perusasioihin kuuluvia kannattimia.

    VastaaPoista
  8. Aika jänski juttu, että sekoittelin pahasti päiviä, näitä kirjoitellessa. Sairaus alkoi maanantaina, iltapäivällä, ei sunnuntaina.

    Nyt tosiaan keskiviikko, ts pari yötä mennyt, sairastaen.

    Maanantain kokemuksista muistuu mieleen tosiaan se, että krapulaa tuli epäiltyä, ja siten vähän erikoisempaa päivää. Yleensä nämä päivät toimivat ihan jees, mutta tuli tehtyä päättelyvirhe.

    Se havainto, jonka uutena tein, maanantain vietossa... liittyy kommenttiin eräältä ihmiseltä, jota en ole ottanut täysin todesta.

    Bussi ei kävisi, koska sen pakokaasu on sietämätöntä. Todellisuudessa, kun oma tilanteeni oli terveyden puolesta heikompi, ei ollut vaikea tehdä sitä havaintoa, että diiseli on yhtä oksennusta.

    Sairaana, tavan ruokakin voi etoa, eikä ilmiö siihen nähden ole outo.

    Jos kuitenkin joku liittää dieselin katkuun jatkuvasti jotain hankalaa, kokemusta ei ole mitään syytä alkaa vähättelemään, ja miettimään, miten sopeutuminen voisi mennä. Se ei yksinkertasesti mene.

    VastaaPoista
  9. Maanantaista päästy jo torstaille. Yöllä tuli uutena kurkkukipu.

    Eilen illalla, tein erään varsin erikoisen havainnon. Parvekkeella pitkälläni ollessa, betonilaattojen päällä, vain ohut retkipatja välissä...

    Tuntui kaikki maan tärähtelyt tosi selkeästi keuhkoputkissa. Auto ajoi jossain pihamaalla, ja keuhkot resonoi. Resonanssia oli myös ilman autoa.

    Kun keuhkoputket herkistyy, niissä taitaa olla todella hyvä tuntoherkkyys. Osin tämä voi perustua siihen, että elimissä on ilmaa, joka vahvistaa maan pinnan värähtelyjä.

    Aivan uusi havainto.

    Jos norsut kykenevät suoraan ottamaan vastaan tällaisia, tai matelijat,... omakohtaisenkokemuksen jälkeen, arvelu tuntuu mahdollisemmalta.

    Entäs maailma muuten sen osalta, mitä tänne suollamme? Osan kykenemme ottamaan vastaan, ja joku elää näistä täysin. Vähemmästäkin voi hajota, tai näin voisi ainakin ajatella mahdollisuudeksi.

    VastaaPoista

Neuroerilaisista

Aika suosittu aihe, tämä neuroerilaisuus. Mitä ajatellaan parhaillaan, tästä tiedä. Tyypittelyä on: autismi, ADHD, HSP,... Jokin aika sitten...