sunnuntaina, marraskuuta 26, 2023

Sisäinen oikaisutyö

Pitää kommenttien sijaan laittaa päätasolle, kun kommenttiosio vähän kökön oleinen...

Elämyksiä tarvitsee ja kannattaa jonkin verran käsitellä, esim tällä tavoin kirjoittaen, ellei voi osallistuvammin.

Mitä havainnut, käsittelyjen jälkeen, voi olla paljon vapaampi havaitsemaan ja kokemaan sitä, mitä ei ole ennen tietoisia käsittelyjä osannut tehdä.

Tietoisissa käsittelyissä voi olla elämysmaailmaan liittyviä riskejä, joista en paljoa tiedä, enkä näitä osaa nyt samalla tapaa aavistella.

Musiikista tulee jonkin verran kerrottua, sen verran kun on sanamaailmaan nähden arvoituksellista, ts jotain kerrottavaa on siten, että tätä tosiaan on jäänyt uupumaan.

Kyse varmaan jostain sillattomuudesta. Liittyisikö persoollisuuspiirteisiin, jos vaikka aistien yhteispeli ei täysin toteudu jouhevasti, jolloin jos toteutuu, kyseessä luokaa synestesia.

Synesteettisiä juttuja ei kokemuksena paljoa, tai miten lienee. Ei ole aihe nyt. Tietty lokeroitumiseen jääminen sitäkin enemmän.

Kyse liittymisen ongelmista, jota edellisessä blogissa päädyin kertomaan. Esteellisyys olisi jotain sisäistä myös.

Asioiden yhdistyäkseen, tarvitsee liittämistyötä tehdä ehkä vähän poikkeavin tavoin, että tulosta syntyy. Voi olla ADHD jonkin asteisena, tai jotain muuta, joka tosiaan keskittymisen häiriöpiirrettä.

Mitä huomannut, tosi helppoa olla siinä, minkä tuntee omaksi. Koskee jopa suoria aistien kautta havainnointia.

Voi olla, että introvertti on tavallista enemmän taipuvainen sisämaailmallisuuteen, joten jos tätä ei voi orjentaa kohden ulkoisempaa maailmaa,... illmenee liittymisen mahdottomuutta, ja sisäiseen kitkaan ja toisinasettumiseen nähden.

Yleisesti... ihminen vapaana on sellainen, joka on sinut itsensä kanssa. Tämän voi käsittää monella tapaa, ja piirre voi olla hyvin moniselitteinen, taustansa puolesta.

Introvertismi olisi enemmän jotain kaavapohjaista, ts rakentumisen painotusta, ja vaikka varmasti ympäristöperusteisesti kuten arvella saattaa... ympäristövaikutteinen osuus rakentumisessa ja vuorovaikutuksessa poikkeaisi henkilöstä, joka on vapaampi sukkuloimaan itsen ja muun maailman maastossa, mutta toisaalta sidotumpi ulkoiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neuroerilaisista

Aika suosittu aihe, tämä neuroerilaisuus. Mitä ajatellaan parhaillaan, tästä tiedä. Tyypittelyä on: autismi, ADHD, HSP,... Jokin aika sitten...