maanantaina, lokakuuta 30, 2023

Fysiikasta

Joskus opiskellut fysiikkaa. Joku vaihe jäi, että olisin ollut siitä kovin kiiinostunut. Fysiikassa toteutettu rakentelutapa kuitenkin viehättänyt, ja jäänyt päälle.

Kun törmännyt tapahtumiin ja käsityksiin... fysiikka taas alkanut kiinnostaa, ja sen henkilöt. Sama koskien tiedettä yleensä, eikä vain luonnontieteitä.

Nykyään on siitä hyvä tilanne, että tunnetuimpi nimiä voi tosiaan nähdä suoran oloisesti selostamassa näkemyksiään.

Se harmittaa, että esim Einsteinia ei ole, jossa hänet tavoittaisi lähikuvasta. On paljon puhuvampi juttu ihmiselle, kuin vaikka ne aivot, jotka joku päätti häneltä ottaa.

Einstein vaikuttaa jo kuvien perusteella vähän erikoiselta. Sama koskee hänestä kuultua kerrontaa, tosin tämä tuo lähinnä savun, jota ilman ei tulta, ja tulen tavoittaa suoremmin ihmisestä, tai tämä jää vastaanottajan kyvykkyyden varaan.

Feynmann vaikka on suosikkini lähestymistapansa puolesta tai jotenkin... on Einsteiniin nähden paljon tavallisempi, kuten itsestään avoimen luonnehtivasti kertonut.

Tiedemaailman ihmisistä samaa arvoituksellista on liittää lähinnä Edward Witteniin. Todella erikoinen vaikutelmaltaan.

Michio Kaku, on uusi tuttavuus. Näkynyt trendinomaisesti, joten skipannut, aina viime päiviin asti.

Vaikea tehdä täystulkintaa Kakusta, mutta tolkullisuutta on, aika toisella tapaa havaittavissa. Ontuvia kohtia ei ole käynyt paljoa selväksi, ensivaikutelmasta.

Kaku kertoo hiukan ylipopuliarisoivasti, ja se moodi pikkasen päällä, mikä voi haitatakkin, ts taannuttaa, vaikka ei tämä kai aina vaikuta jämäyttävästi. Ehkä turhan usein, tosin aihe on tuntematon.

1 kommentti:

  1. Mitä Feynman-tapaukseen tulee,... hänet olen yhdistänyt erääseen tuttuun. Tämä ihminen on nainen, ja tosiaan vanhemman ikäpolven edustaja, kuten Feynman.

    Moni asia sointuu, ihan ilmeitä myöten. Kun mainitsee ilmeet, tekee tosin todennäköistä väkivaltaa sille, miten yhdistämisen on tehnyt. Elelikieli samaa, uteliaisuus ja omaperäisyyden arvostus, vaikka samalla ovat sosiaalisiakin.

    Ei ihme, että vähän synkannut, vaikka toisaalta tähän jälkimmäiseen liittyi vähän selkeämmin muutakin.

    Kun sanotaan, että kaikki ihmiset ovat linkittyneitä toisiinsa maapallolla, noin seitsään ihmisen päähän... mieleen tulee ihmisten kaksoiskappaleet, eikä vain ulkonäkönsä perusteella.

    Mistä johtuu aika vahva piirre luoda näitä koplauksia,... sitä en tiedä. En ole kuullut ihan samaa yleisenä harrastuksena.

    VastaaPoista

Neuroerilaisista

Aika suosittu aihe, tämä neuroerilaisuus. Mitä ajatellaan parhaillaan, tästä tiedä. Tyypittelyä on: autismi, ADHD, HSP,... Jokin aika sitten...