maanantaina, syyskuuta 12, 2022

Terveyshavaintoja (itsestäni)

Viime viikolla söin paketin lenkkiä, ja sain ajoksen sisäreiden ylempään osaan. Mielessäni ainakin yhdistin tuon ilmiön, lenkkimakkaraan.

Ei oikeastaan ihmetytä. Sianliha muutenkin tuntuu nykyään ällöttävältä, tai olisiko jopa punainen liha, jos enemmän syö. Tiedä ihan.

Samaan oirekuvaston muutokseen kuului se, millä tavoin näköaisti meni. Kun pämppäilin metsäpolulla, aivan kuin filmi olisi katkonaista, tavan jouhevuuden ja jatkuvuuden sijaan.

***

Nykyään yrittää kiinnittää huomiota myös ruokaan, ja ravintoon,... missä edelleen pahimmat puutteet, koskien myös tietoa.

Nivelongelmia sen verran kroonisena, vähän joka puolella, että enemmän ollut elimistön tilanteen dissaamista, kuin huomioimista. 

Paljon on varmaan löydettävää.

Tänään kokeilin msm-jauhetta, jota joskus päätynyt hankkimaan, mutten alun jälkeen jatkamaan. Edistää kuulemma glukosamiinin imeytymistä. Glukosamiinia tulikin jokin aika sitten ostettua, nivelten takia.

Luin, että auttaa tosiaan nivelvaivoissa, luissa, hiusten ja kynsienkin kasvussa.

***

Joskus aikoinaan, kynteni oli tosi vahvat. Tässä suhteessa olin tullut isäni äitiin. 

Sitten seurasi muutos, ja kynnet ohenivat ja rispaantuivat, eivätkä meinanneet kasvaa. Samoin haavat eivät meinanneet parantua jaloista, ja iho oheni. Mukaan kuului pohkeiden jäykkyys, sekä myös käsivarren lihasten tukkoisuus.

Edelleen monet EM mainitut muutokset päällä, joten muutos voi olla peruuttamaton. Aivan kuin diabetesta. Painoa olikin parhaillaan 120 ja risat, tosin keventäminen normipainoon vaikka onnistui, ja kilot säilyneet... tilanne ei ole kaikilta osin palautunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neuroerilaisista

Aika suosittu aihe, tämä neuroerilaisuus. Mitä ajatellaan parhaillaan, tästä tiedä. Tyypittelyä on: autismi, ADHD, HSP,... Jokin aika sitten...