tiistaina, heinäkuuta 05, 2022

Väärin rakastettu

Kuuntelin kirjan (K1) äänikirjana. Varmaan vähän lyhennelty versio. Aiheena vanhempien ja lasten väliset ristiriidat, jotka eivät aina selviä, ennen kuolemaa, eikä senkään jälkeen.

Onhan noita käyty, ristiriitoja.

Yksinjäämistä, osattomuutta... koko elämää koskien. Tämän mittaista.

Kun saa vaikutteita eri tavoin maailmasta, voi kohtalona olla se, minkä kerrontaa eräs toinen kirja (K2) paneutui, kuolemanrajatilaa käsitellessään.

K2 oli kerrontaa intilaisesta, joka vaikuttui lännestä, ja halusi olla kaventumatta sen perinteen ympärille, mitä Intia tarjosi. Suurimpia tökkivyyksiä taisi olla vahva sidotan, ... jos ei nyrkin ja hallan väliin ... niin ainakin hyvin vakiollisen oloiselle paikalle, mitä elämisen järjestelyjä koski.

K2 on siten yksinäisen osansa puolesta sitä, mikä voisi olla kirjan K1 teema. Live-versio aiheesta, on myös mahdollista löytää, tämän teeman alle: https://www.youtube.com/watch?v=Y5bkAWT7I3o (Sadhguru)

Mitä K1:een tulee, niin tarkasteltavana ei tosiaan ole vain vahempi, joka tuskastunut syystäkin lapsensa kasvanaisuutene. Myös päinvastaista oli, aika tasapainoisen oloisesti.

Itsekkin kirjoittanut jonkin verran suoraan teemasta. Tässä eräs näkemys:  

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/juhamyllarinen/rakastavaa-vastaanottoa-odotellessa-ansaituin-perustein/

Aiheesta tuli tehtyä koontaa, eri kerrontaa mukaan liittämällä. Harvinaisemman oloinen tapa kertoa aiheesta.

Pahinta näissä tosiaan on suora yksinjäänti. Voi periaatteessa olla paljonkin kuuntelua, ja kuuntelemisen yritystä, mutta jos ei ole edes mahdollista tajuta sitä, ettei voi ymmärtää toisen vinkkeliä, oli tahtoa tai ei.

Siinä kun tietty maailma on blogattu pois, sen puitteisiin jäävään, ei voida enää muodostaa yhteyttä. Jos voi olla tyytyväinen, ei mitään syytä kuikuilla muualle. 

Jotkin ulosjäämiset, ovat näin mahdottomia purettaviksi. Kyse ei ole väärin rakastamisesta, vaan kokonaan väärän kohteen rakastamisen yrittämisestä.

Kirjan otsikko painavimmillaan, on väärä. Osuvampi otsikko voisi kertoa, että rakastetaan väärää ihmistä, tai sellaita, jota ei ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neuroerilaisista

Aika suosittu aihe, tämä neuroerilaisuus. Mitä ajatellaan parhaillaan, tästä tiedä. Tyypittelyä on: autismi, ADHD, HSP,... Jokin aika sitten...