tiistaina, heinäkuuta 19, 2022

Puheyskä

Nyt selvisi, puheyskän taustaa.

Koronan jälkeen, keuhkoputkissa tavallista enemmän tuntemusta. Ovat herkemmällä, vaikka limaa ei kovin paljon erity. Alussa vähän.

Kun juo tai syö kylmää, käy jo pelkkä hengittäminen yskittämään.

Ei ihme, jos puheen yhteydessä, ilmavirtaa ilmenee häiritsevänä, ts puhuminen yskittää, siinä missä kylmä altistaa yskälle, jo hengittäessä.

Puhe tuottaa ilmanvirtauksellista erilaisuutta keuhkoputkiin, jolloin nopeammin ärtyvänä, tuntemuksia alkaa olla.

1 kommentti:

  1. Eilen taas metsässä.

    Tällä kertaa lähdin enemmän ajoissa. Olemista se pääosin olikin, vaikka pitempäänkin olisi voinut levätä, ellei olisi ollut vähän puhteita, metsästelyn jälkeisissa tuomisissa.

    Paljoa ei tälläkään kerralla tullut otettua. Sopivasti, jos sanoisi, mitä tilanteeseen tulee. Vaja 20 litraa mustikkaa. Vähän nokkosia, joita oli pienenä apajalla, jolta luulin löytäväni niitä enemmänkin.

    Varovasti oli vara ottaa, metsäretki. Kun flunssa, tai muuten vajaaoloinen, aikaa kannattaa laittaa mukaan, muuten menee ongelmien tekemiseksi.

    Pelkäsin oireiden pahentumista. Syystäkin, sillä liika tuppaa herkästi kostautumaan. Jätin jopa väliuinnit pois, tosin en ihan varma, olisiko ollut hyvempi, vai huonompi.

    Koska eilinen päivä ei ollut näin lämmin, uimisen viilentävää ja nollaavaa vaikutusta ei ihan niin tarvinnut. TS ehkä uimatta jättäminen, oli ok-ratkaisu, mitä kuormittumisen kohtuullisuuteen tulee, k-flunssan jälkeen.

    Alkuun tosiaan tuntui keuhkoissa, aika selkeästi. Hitaasti kuitenkin jatkoin, ja nimenomaisesti, ajan kanssa. Jopa puun rungolla ehti maata, kun ei hönniäisisestä pahempaa haittaa ollut.

    Olen monesti yllättynyt, miten metsässä voi ihan konkreettisen oloiset vaivat lieventyä, tai hävitä. En voi sanoa, että flunssan oireet olisi pois, mutta päivän päätteeksi, aivan eri kunnossa.

    Oli vaihe mustikan keräämisessä, että aloin toimia tavallisemmin. Vanhasta muistista, sama rehkimisen ote. Leppuutuksen paikka, ja sopivaksi varmaan meni.

    Sopivuus siten, että sen voi eri tilanteissa löytää, siis suoraan tuntea ja kokea. Kokemuspohjaiset ratkaisut, ovat parhaita ratkaisuja. Överimmin liikkuessakin, noita saavuttaa, vaikka jotain voi teloutua.

    VastaaPoista

Neuroerilaisista

Aika suosittu aihe, tämä neuroerilaisuus. Mitä ajatellaan parhaillaan, tästä tiedä. Tyypittelyä on: autismi, ADHD, HSP,... Jokin aika sitten...