tiistaina, marraskuuta 22, 2022

Avantoenergiaa

Avantotyyppistä harrastusta ylläpidetty, mikä oli tarkoitus, talvea lähestyttäessä. Vähemmälle jääneet kerrat, tosin hyvää tässä on ollut se oivallus, että kylmässä vedessä ei tarvitse käydä aivan säännöllisesti, eikä välttämättä usein.

Kylmän veden käyntejä, ei tosiaan vielä montaa. Jokainen kerta kirpaissut, tosin tämänpäiväisestä tarttui kylmettymää sormiin ja varpaisiin, vaikka muuten peruskeho oli selkeästi toisella puolella rajaa.

Tuuli melko kovin rannalla, ja pakkasta. Onneksi sentään oli neopreenitossut, ja kahdetkin hankittu, tosin vasta nyt kokeilin ensi kertaa. Marjassa saattoi olla, en ihan varma.

Reissu oli siitä hyvä, että pasmat meni sekaisin, ts ne mahdolliset rutiinit, joita tuollaiseen reissuun on liittää. Koko pulahdus tuntui arveluttavalta, ja ajattelin, että sen takia saattas olla ihan kokemus. Joskus näinkin.

Yleisempää on se, että lähtee tekemään jotain itselle tavanomaisen oloista, ja jokin sitten vie rajoille samaan tapaan, mutta tuolloinkin vastaantulevat ottaa vähän samalla kaavalla, ts yllätyksetkin asiaankuuluvina.

Varpaiden elvytys tavanomaiskuntoon, kesti kaeummin. Alkuun sentään älysin steppailla, vaikka pyörän kanssa kun on, polkeminen on se etenemismuoto. 

Pikkuhypellen, päädyin pyöräilemään, mutta toinen herääminen meni niin, ettei tavanomaisesta tulisi mitään. Joskus näihin älyää havahtua, eikä paina tavalla, johon tottunut, ja miten tietyt asiat tulisi mennä.

Erikoista ollut jo parina päivänä kylmän tuntemukset, perifeerisemmissä osissa. Uidessa koko reisien tuntovaje (tönkötti) akuutisti, tuntui tosi omituiselta, vaikka avannossa se on normaalihkoa.

Virtaa kylmästä sai, eikä ollut pulahduksella tosi paljon pituutta. Ei tarvinnutkaan. Koristellessa oli helpompi saada lämmöt periferiaankin.

Hyvä fiilis liikkua, tosin se onnettomuus kävi, että lasit meni rikki, ihan alussa. Edellisen kerran olin korista ilman laseja, eikä siitä meinannut tulla mitään. Ei ollut kiva yllätys.

Pyöräillessä en yleensä halua pitää laseja, enkä lenkkeillessä, ellei tosiaan ole koripalloa. Koris vaatii jostain syystä tarkempaa näkemistä laseilla, vaikka ajoittain sopii mennä lasittomastikin.

Muuten kaksi kertaa uinut sisällä. Omituista, että kun aiemmin oli uintiliikkeissä eniten ongelmaa oikeassa olassa, nyt vasen olkapää on se, joka vihottelee enemmän, siis uidessa.

Muuten esim nukkuessa, oikeaa kylkeä varottava enemmän, vaikka kummassakin kädessä liikelaajuutta kohtalaisesti, ja jopa voimaa. Tämäkin tilanne, vaatii jatkuvasti jotain liikettä, ettei tilanne taannu enempää.

Halliuinnissa käyttänyt räppänöitä. On ostosellaiset, ja omia tekeleitäkin jokunen. Viimeksi meni eri kokoisilla. Yleensä isompaa pitänyt vasemmassa kädessä, ja pienempää oikessa. Kesti jonkin aikaa, että älysin vaihtaa toisin, kuin mitä tavallisesti on täytynyt ehdottomasti tehdä.

Jäätä ei ollut kuin rannassa kivillä. Veden pinta tavallista matalempana. Tulevan talven jään laatua jos ajattelee, parempi varmaan, että järvi jäätyy mahdollisimman myöhään, ts aallokkoa on riittävästi, että jossain vaiheessa menee kerralla se jääpeite, laadukkaampaan kuntoon.

Saas nähdä, voiko tänä vuonna luistella luonnonjäillä, ilman erillisiä retkiluistinhankintoja. Ei viitti ruveta ostamaan.

Missä ei aallokkoa, ja vettä matalempana, siellä näyttäs olevan jo jäätä. Mennessä arvelutti, onnistuuko pulahtaminen ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neuroerilaisista

Aika suosittu aihe, tämä neuroerilaisuus. Mitä ajatellaan parhaillaan, tästä tiedä. Tyypittelyä on: autismi, ADHD, HSP,... Jokin aika sitten...