maanantaina, marraskuuta 28, 2022

Sateenkaaren etsijät (elämäntarkoitus, mieli, onni,...)

Linkittämiset bloggaamisessa vähän miten sattu. Usariin tuli laitettua ihan vakavatarkoituksinen aihe:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/juhamyllarinen/juutalaiset-tukholman-syndrooman-vinkkelista/

Tuohon maininta tietoisuudesta, ja linkki myös konbuuttorin blogialustalle, ja terapiapöydän kirjoitukseen. Mahtaa jollakin mennä kahvit väärään kurkkuun, jos linkkiä seuraillut.

Näitä sattuu joskus. En muistanut enää tarkalleen, mitä siihen terapiapöytäketjuun olin laittanut. Olkoon, ei vakavaa.

***

Tarkoituksesta piti kirjoittaa. Lack of meaning, jollain y-kanavalla. Oli Jungia kaiken lisäksi.

Onneksi noita alkaa jo ajatella niin, että kannattaakohan ensin yrittää selkeytellä omia käsitysmantuja, ennenkuin alkaa taas kaataa jotain, mikä ehkä ei ihan sitä, joissa ei sittenkään välttämättä oikein asiat kohdillaan.

Tarkoitus syntyy tilanteesta. Jos tilanteisiin ei liity erityisempää tarkoitusta, silloin voi olla ilman että tarkoitusta alkaa päkistää, seurattavaksi.

Todellisuudessa, ihminen on sen verran fiksu, että voi kaivata hyvin perustein sitä, että toiminnassa ja elämässä on tarkoitus. Jos sitä ei jostain syystä löydä, ja tähän tilanteeseen havahtuu, kyseessä on fiksuus.

Tarkoituksen nostaminen ongelmaksi, vaatii täsmennystä.

Jos tarkoitusta ei ole, voi tosiaan miettiä, mikä saa aikaan sen, että tarkoitus ei enää voi kirkastua mieleen, ja olla johtotähtenä. Jotain on esteenä, tällaisen koentaa. Tarkoitus on jonkin varjossa. Minkä.

Tarkoituksen etsintä ja kaipaus, taitaa noinollen tarkoittaa suomeksi sitä, että jotain hankalaa on mukana, polku väärä, jne. Missä menty metsään.

Kun pahasti missä sattu, varmasti on hukassa muukin helposti. Sama koskee onnea, jota kun uupuu, voi ottaa veturiksi, kun muu elämä ei enää ilmennä onnea.

Ota onni johtajaksesi, ja liitä onneen kuuluvat asiat tähän valintaan, ... olet ennenpitkää entistä pahemmin ja sitkeämmin sieltä, miltä tienoilta onni rakentuu.

Mielenterveydestä kirjoittelin samaan tapaan. Käsite itsessään johtaa tavoittelemaan jotain parempaa, kun tulisi enemmän esim debugata, koska kyseessä on jo fibatila, ts aineskato.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neuroerilaisista

Aika suosittu aihe, tämä neuroerilaisuus. Mitä ajatellaan parhaillaan, tästä tiedä. Tyypittelyä on: autismi, ADHD, HSP,... Jokin aika sitten...