perjantaina, marraskuuta 18, 2022

Kuin kaksi marjaa

1.

https://www.youtube.com/watch?v=uJlUkGvXil4

2.

Living Well with Schizophrenia

https://www.youtube.com/LivingWellwithSchizophrenia

– – –

1-tapaukseen törmäsin juuri. Kertoja yhdistyi väistämättä tapaukseen 2, jota kuunnellut joskus.

2-tapauksen linkki vie kokonaisempaan tuotantoon, jonka jokainen osa todennäköisesti mahdollistaa saman olemuspiirteen havaitsemisen.

Sopivimpaa pläjäystä kohdasta 2, ei ole suoraan esittää ilman tarkempaa valintaa, jonka perusteella yhdistäminen olisi helpointa tehdä, tapaukseen 1 nähden.

Assosiaatio voi olla tosiaan tulkitsijariippuvainen, ja vaikea arvioida sitä, kuka sattuisi kokemaan näistä, jotain samaa.

1-tapaus on kuintenkin osa tapausta 2, joten tuotantoa ajattelee, sen voisi liittää osaksi 2-tapausta.

– – –

Tällaiset yhdistämiset on minusta kiinnostavia, ja näitä toisaalta riittää.

Piirre, jota tässä itse ilmennän,... voi ajatella liittyvän ihmisten ja maailmatapausten murjomisena tiettyyn pakettiin, mitä tulee itse arvoijan toimiin.

Riski olemassa, tosin varmaan vääjäämätön osa, tällaista toimijuutta.

4 kommenttia:

  1. Toinen esimerkki samasta yhdistämistapauksesta, on Hannah Ahrend, ja Lucky Luke.

    Koplaus tässä, voi olla ilmeisempi, ja tosiaan myös pinnallisemman oloinen.

    Esimerkki on siitä hyvä, että näitä voi tehdä minkä tyypin tapauksilla tahansa, joten toimea ei rajoita niin paljon se, mistä tyypillisesti koetusta ryhmästä vertailua tehdään, jotenkin samantyyppisenä.

    On luokittelua ja erottelua, jotenkin yhtenäisen laajasti, ja on toisaalta samaa... vähemmän porukan jakamana.

    Mitä tulee yksilöllisyyteen ja yksilöihin, minusta kukin toimija tällä paikalla, on sen verran varmasti myös tulkitsijan paikalla sen suhteen, mitä alakerrassa menee, että ...

    Näkemys ihmisestä metakognitiivisena eliönä, on perusteltu piirre, joka tässä lajissa voi lähteä ilmenemään.

    Joskus aikoinaan, tuli kehiteltyä ajatelma, sutkautus, tms: Be your own boss!

    Lausahduksen voi tulkita arvoituksellisesti, sen voi tulkita väärin, tai toisaalta patologisesti, mitä tulee siihen eheyskokemukseen, mitä yleensä odotetaan terveeseen toimijuuteen.

    Jälkiviisaana voisi täydentää tätä puolta elämässä niin, että niin tärkeää kuin eheys yleensä onkin, niin mikäli tässä piirteessä ei tapahdu vaihtelua, reaalisesti ottaen, kyseessä on omituisuus.

    Jos esimerkkiä ilmiön olemassolosta toisi, suoraan kunkin arkea koskevasti, allekirjoitukset olisi todennäköisesti mahdollista kerätä, ilman erityisempää esteellisyyttä.

    VastaaPoista
  2. Toinen tämänaamuinen törmäys, y-surffailijana:

    https://www.youtube.com/watch?v=FrsDDZycjfY :: "5 Signs You DO NOT Have Autism"

    Mieleen tulee autismista mahdollinen suhtautuminen, jota voisi kuvata tunnetun perinteisellä nasautuksella: "Hullu suolle vietäköhön, puulla päähän lyötäköhön".

    Kuka on se onneton, joka saa onnettomuudekseen jälkikasvua, jossa ilmenee tuollaista?

    Suhtautuminen tällaisena, on hypoteettinen, joskin tätä voi arvioida, millä tavoin on toteutunut aiemmin eletyn osalta, mitä on tosiaan joukkona tai sen yksilönä saatettu käydä läpitte.

    Hypoteettisyys on mielikuvituksellisuuteen perustuvaa, tai jotain sen kaltaista. Mitä näin voi ottaa löytyäkseen... ei todennäköisesti ole sitä, mitä voisi odottaa jäävän ehdottomasti pois siitä, mitä elettäväksi voi konkreettisemmin päätyä.

    Piireisyyden muuten tarjoaa sen verran hyviä langanpäitä ihmisyyteen ja eläimenä olemiseen... että jokaiselle enemmän relevantteja juttuja, vaikka esim autismin ilmiötä koskien, yhtään lähitapausta ei tuntisi.

    VastaaPoista
  3. Kun tällaista suhtautumisen ja toiminnan tyyppiä lähdetty availemaan, menköön samaan henkeen myös tämä, johon joskus törmännyt:

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/murharyhmalta-taystyrmays-mikkelin-vanhusmurhan-tuomiolle-tassa-mentiin-pahasti-metsaan/8563224

    Jos ajattelee asianajajaa tyypillisimmillään ilmenevästi, kokonaisempana inkarnoitumana, enemmän tällaista kuvaavampaa tuskin voi nopeasti löytää, kuin mitä on Kari Erikson.

    Jos vaikutelmiaan osaa tulkita, eritellä, tai tällaista pitää mahdollisena ja potentiaalisena... kyseessä on eräänlainen seikkailu siinä, mitä todellisuus voi olla, eri lailla ilmenevästi.

    Mitään uutta tässä ei ole, tosin seikkailut ja viritelmät, joita tälläisten lähestymistapojon tiimoilta otetaan, ovat enemmän jotain kulutuksellisempaa, yleensä kulttuurin puolelle liitettyä antia.

    VastaaPoista
  4. https://www.youtube.com/watch?v=Pvbn7VvkzF0 :: "Juha Hernesniemi | Aivokirurgin muistelmat #312"

    Ilmetty M Ahtisaari, tosin jää Ahtisaarta enemmän taka-alalle, kuin mitä Ahtisaari itse tekee.

    Linkkiä tulee Kari Eriksoniin (edellinen kom), tosin ei suoraan, vaan vasta ilmaisunlisän jälkeen heränneenä, kun sattuvat otantaan, tässä yhteydessä, ja näin tulevat enemmän tarkasteluun.

    Kun näistä kirjoittaa... havaitsemisen valmius näyttäisi muuttuvan saman tien. Jänski ilmiö.

    VastaaPoista

Neuroerilaisista

Aika suosittu aihe, tämä neuroerilaisuus. Mitä ajatellaan parhaillaan, tästä tiedä. Tyypittelyä on: autismi, ADHD, HSP,... Jokin aika sitten...